Prezentarea Societatii

C.N. ROMARM S.A. - Filiala S.C. Uzina Mecanica Mija este o unitate de dimensiuni mari ( 32 ha-teren si cladiri ) infiintata in anul 1938 sub denumirea de Intreprinderea Romāna Mecanica si Chimica Mija, ca societate pe actiuni. Unul din fondatori a fost cunoscutul savant Elie Carafoli care impreuna cu alti cātiva membri au pus bazele uzinei mecanice Mija intr-un context economic si politic ce impunea realizarea acestor schimbari majore in industria romāneasca.

   

Scopul pentru care a fost constituita a fost acela de producere de bombe de aviatie si de incarcatoare pentru mitraliere de avion, produse care s-au realizat in timpul razboiului.

Unitatea a cunoscut mai multe etape de dezvoltare, fiind asimilate dupa licenta : grenade de māna, grenade antitanc, piese de schimb pentru tancuri, bombe de aviatie, subansamble pentru transportoare blindate.

De asemenea au fost asimilate pe capacitatile de productie speciala subansamble si piese de schimb pentru economia civila.

Anul 1989 a reprezentat anul de rascruce pentru toata Romānia, pe plan politic, economic, social, fapt ce a condus la modificari importante si in industria de aparare. Astfel in anul 1991 uzina a fost reorganizata ca unitate componenta a Regiei Autonome de Tehnica Militara - RATMIL R.A., in anul 1998 a devenit sucursala a S.N. ROMARM S.A., iar din anul 2001 unitatea functioneaza ca filiala a Companiei Nationale ROMARM


MISIUNEA UZINEI MECANICE MIJA

U.M.Mija functioneaza in prezent ca filiala cu statut juridic a Companiei Nationale Romarm S.A. in cadrul careia activeaza o buna porte din industria de aparare romāneasca.

Un punct forte al U.M.Mija este acela ca reusim sa utilizam capacitatile de productie speciale si pentru produsele cu caracter civil.

Misiunea unitatii este de a satisface sectoare de piata cu produse si servicii de calitate, prin utilizarea abilitatilor disponibile, in beneficiul dezvoltarii industriale si a partilor interesate.

Filozofia managementului

U.M.Mija este o societate directionata spre indeplinirea obiectivelor stabilite in strategia manageriala, care se straduieste sa raspunda cerintelor clientilor prin furnizarea de bunuri si servicii de calitate la preturi corespunzatoare, gestionānd cu grija resursele existente.

U.M.Mija este atasata principiilor competitiei de piata libera si de promovare a concurentei industriale. Apreciaza, totodata, un mai larg mediu socio-politic, economic si ecologic in care societatea opereaza.

Forte

Competenta si forta de baza a U.M.Mija izvoraste din combinarea a trei piloni individuali interdependenti care cuprind: forta de munca instruita adecvata profilului de fabricatie; capacitatile existente dau posibilitatea unei adaptabilitati bune la grupele de produse executate de unitate; unitatea are un nume cunoscut, consolidat de cei 75 de ani de activiatate in domeniul fabricarii produselor speciale, dar si al unor grupe de produse civile (minitractor si accesorii, piese de schimb pentru material rulant, piese de schimb pentru autocamioane su tractoare agricole etc.)


CALITATE

Capabilitatea U.M.Mija de proiectare, productie, montaj si service pentru produsele de tehnica militara si civila din domeniile feroviar, rutier, agricol, produse ce raspund cerintelor legale si de reglementare aplicabile, este recunoscuta de organisme de certificare, autorizare, cum ar fi CERT IND -(ISO 9001:2008)